Forskellig humor i forskellige lande

Komikere er til for at få alle andre til at grine og for at underholde sit publikum. Men der kan være stor forskel på, hvad forskellige folk synes er sjovt. Det er helt naturligt, at man ikke er enig om, hvad der er sjovt. Mange familier har deres helt egen humor, som gør, at de finder nogen ting vældig morsomt, mens andre slet ikke kan se det sjove i det. Bare i Danmark er der altså mange forskellige former for humor.
Men hvor der er endnu større forskel på humoren, er på tværs af landegrænser. I forskellige lande og kulturer er der sin egen form for humor. Det betyder også, at folk fra andre lande sjældent finder det særligt sjovt, når de ser et lands komikere optræde.TV2 Zulu I Danmark kan man nogen gange se komikere fra USA eller Storbritannien på for eksempel Tv2 Zulu. Og der er selvfølgelig nogen danskere, som synes, det er sjovt. Men langt de fleste ser simpelthen ikke det sjove i vittighederne. Der er faktisk lavet et forsøg, hvor et par danske komikere tog til England for at optræde. Og de fremførte de samme vittigheder, som de ville gøre i Danmark, og hvor danskerne ville grine af det. De oversatte det naturligvis til engelsk. Og englænderne tog ikke ret godt i mod det. Det var næsten sådan, at de råbte af dem, fordi de syntes, det var så dårlig komik. Det eksempel viser blot, hvor stor forskel der er på et lands kultur og dermed også humor. Der er ikke langt fra Danmark til England, men på blot den distance kan humoren ændre sig en hel del.

Det er dermed rigtig vigtigt, at komikerne tilpasser deres materiale til deres publikum. De lever af at have et publikum, som finder dem sjove, så det er deres vigtigste opgave at ramme deres form for humor.