Hvad er en komiker?

En komiker er en person, som får andre mennesker til at grine. En komiker underholder på forskellig vis. Det kan være blot ved at snakke, men det kan også være ved at spille musik, trylle, lave shows eller deltage i Tv-programmer. Komikere bliver mere og mere populære, og de fylder en meget større del af danskernes hverdag, end de gjorde for bare 50 år siden. Det er en branche, som helt klart har været på vej frem i løbet af de sidste år.
Der kan dog være mange forskellige slags komikere, og der kan være stor forskel på de forskellige.

Først og fremmescomediant er der forskel på, om komikeren lever af sit hverv. Der findes nogle komikere, som er meget kendte i Danmark og i resten af verden. Stort set alle vil kunne genkende dem på gaden. Og de lever udelukkende af deres komik. Men der findes i særdeleshed også dem, som har det som et bijob. Dem er der faktisk mange af. Dem kan man for eksempel booke til at lave et sjovt indslag til en fest, og de kan faktisk være mindst lige så sjove, som dem man kender fra TV.

Derudover er der stor forskel på, hvordan komikerne optræder. Standup er en meget populær form for komik. Her står komikeren på scenen og snakker i en mikrofon. Og det er faktisk det, han gør. Der kan dog godt ske lidt forskellige ting ind i mellem, men selve konceptet går ud på, at komikeren underholder ved at fortælle. Det er meget populært i disse dage – også i Danmark.
De kan også underholde – som Rune Klan for eksempel gør – ved at trylle. Samtidig med at han udøver standup, tryller han også. På den måde får publikum noget mere forskelligt under samme show. Der er også set eksempler på, at standup bliver blandet med film.