Hvordan bliver man komiker?

Mange tænker umiddelbart på standup, når man snakker om komikere. Selvom de fleste komikere har lavet så meget andet, er det første, mange tænker på, altså standup. Og derfor ser man måske komikere som nogen, der bare står og snakker på en scene. De finder naturligvis på vittigheder, men så fortæller de dem blot. Mange komikere lever sådan set af at snakke. Og mange af tingene er jo netop hverdagsting, som næsten alle kan forholde sig til, så de er jo egentlig bare ganske almindelige mennesker. Og man kan måske overveje, om ikke alle og enhver kan stille sig derop og snakke, som de nu gør det.

Men der er selvfølgelig en måde, hvorpå man kan blive komiker. Det er ligesom, hvis man vil være alt muligt andet. stand up on a stageMan taler tit om, “hvad du skal være, når du bliver stor.” Og nogen drømmer da sikkert om at blive komiker og leve af at underholde folk på den måde. Men det er faktisk ikke så nemt at stille sig op på en scene foran en masse mennesker og underholde dem blot ved hjælp af en mikrofon.
Det kræver, at man ikke er bange for at stå på scenen. Og det kræver, at man kan tænke helt klart, når man står der. Så er det også en hel klar fordel, hvis man kan tænke hurtigt og hurtigt kan komme på en joke. Mange komikere finder på flere af deres vittigheder, lige som de siger dem. Det kan nemlig afhænge meget af publikummet, hvad man kan underholde med.
Men hvis man vil være komiker, skal man faktisk også gå på skuespillerskole. Det er ligesom, der man kan starte, hvis man har en drøm om at være komiker. Her lærer man at stå på scenen og underholde publikum, og man lærer noget om at bruge sin stemme og sin krop rigtigt. Og det er faktisk rigtig vigtigt for en komikers hverv.