Komikere i Danmark

Danskerne elsker komik. Det er blevet rigtig populært at se komik herhjemme. Det er både i film, i Tv-programmer og som standup. Og der er efterhånden også en del komikere i Danmark, som er blevet kendte og populære. Danskerne har en meget speciel humor. Det er meget normalt, at forskellige lande og kulturer har forskellig humor. Og det er ofte set, at man ikke forstår andre landes humor. For eksempel finder mange dansker både engelske og amerikanske komikere utroligt kedelige. Og de har det på samme måde med de danske komikere. Så det er helt sikkert vigtigt at
tilpasse komikken efter publikummet.

I Danmark er der et bredt udvalg af komikere. Anders MatthesenDer er forskellige måder at optræde på, og der er forskellige slags humor. En meget populær komiker er Anders Matthesen, som også kaldes “Anden”. Han har lavet utroligt mange ting. I sine standup shows er det meget normalt, at Anden tager helt almindelige hverdagsting op og gør dem sjove. Han kan være ganske intelligent at høre på, når han taler om disse ting, og han har nogle klare holdninger. Men han er for eksempel også kendt for at lave “Hvad snakker du om”, animationsfilmen “Terkel i Knibe” og julekalenderen “Jul på Vesterbro.” Anders Matthesen er kendt, fordi han kan så mange forskellige ting.
Så har Danmark en komiker som Rune Klan. Han laver også standup. Men han er især kendt for at blande det sammen med trylleri, hvilket kan være ganske underholdende. Han er desuden kendt for at lave programmet “Tak for i aften” sammen med den anden komiker Mick Øgendahl.

De fleste danske komikere er mænd. Der findes naturligvis også kvindelige komikere, men det er ikke så mange af dem, som er kendt. Der kan nævnes Linda P og Christina Sederqvist, som har arbejdet meget sammen, men også hver for sig.