Komikernes eget awardshow

Komik er rigtig kommet frem i verden indenfor den seneste tid. Man behøver ikke at kigge virkelig mange år tilbage, før man ikke rigtig havde den form for komik, som man har i dag. Det er god underholdning for de fleste, og det er måske grunden til, at det rigtig er blevet populært. Det er måske også fordi, at der er noget for mange forskellige slags mennesker. Der er noget til yngre og ældre, og der er noget til forskellige typer af personer. Man kan se standup, man kan se komik i tv-programmer og man kan se komik i helt almindelige spillefilm. Alle kan lide at grine, så når man ligefrem kan vide, at man kommer til at grine ved at se en film eller gå til standup, er det jo egentlig meget godt.
Her i Danmark fylder komikerne en rigtig stor del af hverdagen. De fylder faktisk så meget, at de også for alvor er kommet med til de danske awardshows. Der er faktisk også et awardshow, som udelukkende erZulu Comedy Galla til for komikkens skyld. Der afholdes nemlig hvert år Zulu Comedy Galla, hvor der uddeles diverse priser til de danske komikere. Den mest eftertragtede pris er formentlig “Årets komiker”. Men her bliver der for eksempel også lagt vægt på talenterne indenfor komik. Der bliver uddelt en talentpris, og samtidig får nye og unge komikere mulighed for at optræde for et stort publikum og på TV, hvilket kan være en rigtig stor chance i en meget hård branche.
Man kender i forvejen meget til awardshows, som afholdes i hele verden. Det er både indenfor musik, film, litteratur og meget andet. Her kan for eksempel nævnes Golden Globe, Oscar, Grammy og Emmy priserne. Og det er altså også blevet overført til komikkens verden; i hvert fald i Danmark, hvor der hvert år hyldes dem, som underholder.