Standup er in

Der findes mange forskellige former for komik. Man kan have det med i en film, så det er en komediefilm, og det er ganske populært både i Danmark og i udlandet. Der er efterhånden produceret en del danske komedier, hvor handlingen ikke er særlig dyb i forhold til mange andre film. Men der sker en masse pinlige og sjove ting for hovedpersonerne, og så kan danskerne nu meget godt lide det alligevel. Komedie kan også være en del af talkshows, Tv-programmer og underholdningsprogrammer, som danskerne gerne vil se i fjernsynet om aftenen. Også her bliver danskerne godt underholdt.
Men en form for komik, som er blevet rigtig populær, er standup. Ved standup står eller sidderen komikeren på standupscenen og behøver faktisk ikke andre rekvisitter end sin mikrofon. Han/hun skal underholde publikum blot ved at tale. Hvis man ikke har prøvet at se standup, kan det måske lyde meget kedeligt. Men det kan bestemt være rigtig sjovt.
Komikeren tager tit udgangspunkt i helt almindelige hverdagsting, som alle danskere kender til. Og så bliver der sat en sjov vinkel på det. Nogen
ting er humoristiske i sig selv. Andre ting kan være noget, som irriterer mange mennesker i hverdagen. Eller det kan være nogle kedelige hverdagsting. Standup kan man se live. Og så kan man også se det, når showet udkommer på DVD, og på et tidspunkt vil det formentlig også blive vist i TV. Det sjoveste er helt klart at se det live. Det er virkelig en helt anden oplevelse, man får som publikum ved at se den ægte vare.
Standup kan dog også blandes med andre ting. Rune Klan er for eksempel kendt for at blande sin standup med trylleri. Mick Øgendahl har lavet et show, hvor han blandede standup sammen med en spillefilm. Og Jan Gintberg har lavet et Tv-program, som er mikset sammen med standup.