Tager udgangspunkt i hverdagen

Komik er blevet rigtig populært indenfor de seneste år. Hvis man bare kigger på Danmark, har man kunne se meget mere komik i fjernsynet, men også live. Danskerne gør det til en oplevelse at tage ind og se standup, ligesom man kan gå i biografen eller til koncert for eksempel. Men det er ikke kun her, man ser komik. Det er også i mange danske film. Indenfor de seneste 10-15 år er der blevet produceret rigtig mange danske film, som er mere eller mindre komedier. Og mange komikere er med i disse film. Man kan faktisk også spotte lidt komik i mange underholdningsprogrammer, som bliver sendt i fjernsynet fredag og lørdag aften. Det kan være quiz eller anden underholdning, hvor det ikke er komikken, som er det primære koncept, men det spiller alligevel ind.

Og hvorfor er komik så blevet så populært? Man kan delvist begrunde det med, at det tager udgangspunkt i en helt almindelig hverdag. Stort set alle danskere kan relfunatere til det, som komikken handler om. Hvis man for eksempel ser et standup show, vil meget af det komikeren snakker om, være nogle helt almindelige ting, som alle danskere kender til. Det kan være noget, som bare er sjovt i sig selv, men det kan også være noget, som er et problem i samfundet, eller som komikeren finder irriterende. Og hvis det er noget, som mange andre også finder irriterende, vil mange også finde det interessant. Og så gælder det naturligvis også om at få en sjov indgangsvinkel på det, så det bliver til komik.
Det er vigtigt for en komikers succes, at han/hun rammer plet i forhold til publikummernes humor. Men det er også vigtigt at fange sit publikum. Og det kan man med fordel gøre ved at tage noget relevant op, som kommer lige fra hverdagen.